Green Stuff Rolling Pin Sett Pavement #1994

13.00

Artikelnummer: GSW1994

Uitverkocht

Verzend/verpakkingskosten

Bestellingen via internet voor 16.00 uur worden dagelijks op dezelfde dag verzonden

Bestellingen Nederland

Tot €10.00: € 8.95
Van €10.00 tot €35.00: €6.95
Van €35.00 tot €100.00: €3.95
Vanaf € 100.00: Gratis
Bestellingen BE/DE: € 12.50
BE Vanaf € 150 € Gratis
Bestellingen FR: €15.00

Getextureerde deegrollers die in staat zijn om een continu herhaald patroon op klei en stopverf te drukken. Gemaakt van helder PMMA-plastic met verbazingwekkende antiaanbak eigenschappen. Niet giftig. Ze zijn er in verschillende texturen die u kunt kopen op basis van uw specifieke behoeften.

Lengte: 14’50 cm (5’5 inch)
Diameter: 2’5cm (1 inch)
Steenmaat in het patroon: 4×4 mm

GEBRUIKSINSTRUCTIES:

1e – Meng de stopverf/klei goed tot klaar volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

2e – Smeer de stopverf/klei uit op een oppervlak dat getextureerd moet worden. Zorg voor een optimaal resultaat dat je een glad en egaal oppervlak hebt voordat je indruk maakt met de deegrollers. *** We raden aan om hiervoor een gewone deegroller te gebruiken.

3e – Afhankelijk van het type stopverf/klei is het raadzaam om de deegroller nat te maken om plakken te voorkomen.

4e – Verplaats de deegroller langzaam en oefen op alle punten gelijke druk uit voor een gelijkmatige textuur.

5e – Snijd overtollige stopverf/klei weg met een scherp mes. Het wordt aanbevolen om dit te doen nadat het is opgedroogd om vervormingen in de stopverf/klei te voorkomen.

MATERIALEN:

Er zijn tal van verschillende soorten plamuur en klei op de markt en ze kunnen allemaal met de juiste techniek worden getextureerd.

Gewoonlijk is polymeerklei (type Fimo of Sculpey) vrij eenvoudig om met deze deegrollers te werken, omdat ze een gemakkelijke correctie van fouten mogelijk maken voordat ze worden gebakken. Als het de bedoeling is om een basis met textuur te maken, raden we aan om een MDF-basis te gebruiken, omdat je de polymeerklei rechtstreeks op een MDF-basis kunt structureren en dan alles in de oven kunt plaatsen, inclusief de basis. De kooktijd van deze kleisoorten is ongeveer 15 minuten bij 150ºC. MDF-hout kan een lichte geur achterlaten, vergelijkbaar met die van geroosterd brood, maar maak je geen zorgen, het zal niet verbranden!

In het geval van epoxyplamuren zijn er verschillende technieken die vergelijkbare resultaten bereiken. Het goede is. u hoeft ze niet te bakken, dus ze kunnen rechtstreeks op plastic ondergronden worden aangebracht.

Voor Green Stuff-plamuur, die bijzonder plakkerig is, is het vereist om de stopverf of de deegroller lichtjes met wat water te bevochtigen alvorens te structureren. U kunt de plakkerigheid ook verminderen door talkpoeder aan te brengen of Sculptor Vaseline (LINK) te gebruiken.

Andere epoxy plamuren zoals bijvoorbeeld de Milliput putty zijn ook geschikt, maar we raden aan om ze niet te nat te maken omdat dit je werk belemmert. Bovendien, als het mengsel te plakkerig is, is het beter om door te kneden tot de plakkerigheid verdwenen is.

*** Voor dit type epoxyplamuren is het erg belangrijk om de deegrollers na gebruik goed schoon te maken.

ONDERHOUDSINSTRUCTIES:

Gebruik na het werken met de deegrollers een kraspenseel (LINK) en veel water om eventuele resten op de deegrollers te verwijderen, indien nodig.

VEILIGHEID:

Om de veiligheid te garanderen, moeten kinderen nauwlettend worden gecontroleerd door een verantwoordelijke volwassene.