Airfix 1:72 Starter Set Sherman Firefly

12.95

Artikelnummer: AF55003

Uitverkocht

Bestellingen tot €30 verzendkosten: €6,95
Bestellingen €30 tot €100: Verzendkosten €3,95
Bestellingen boven €100: Verzendkosten Gratis
BestellingenBE/DE/FR : €12,50

Level 1

Inclusief lijm,verf en kwastje

Met de in Amerika gebouwde M4 Sherman Tank in grote aantallen ter beschikking van de geallieerden, besloten de Britten hun succesvolle 17-ponder antitankkanon te matchen met de nieuwste versie van de Sherman, in de hoop dat ze een tank konden maken die in staat was de strijd aan te gaan met de gevreesde Duitse Tiger en Panther zware tanks.

De met 17-ponder uitgeruste Shermans, die een behoorlijk herontwerp van de toren nodig had en met het kanon op zijn kant gemonteerd, werden misschien wel de meest effectieve geallieerde tanks van de Tweede Wereldoorlog en waren gemakkelijk in staat om alle Duitse tanks die ze tegenkwamen na de landing in Normandië uit te schakelen. . Gezien de naam Firefly stonden onoplettende Duitse tankcommandanten die aannamen dat deze nieuwe geallieerde tank slechts een standaard Sherman was, voor een onwelkome verrassing en ze leerden al snel op hun hoede te zijn voor de lo kanonlopen van de Sherman Fireflys.

Compleet met schildergidsen, acrylverf op waterbasis, lijm en een penseel, deze kit is een geweldige start voor ieders modelbouwcarrière!

Om het pure plezier dat Airfix voor zoveel mensen kan brengen nog verder uit te breiden, zijn deze nieuwe, eenvoudiger te bouwen en te schilderen STARTERSETS perfect voor elke beginner.

Dit fantastische nieuwe model wordt niet alleen geleverd met een kindvriendelijkere constructie, maar ook met gemakkelijk te modelleren rupsbanden voor de tank om op te zitten.

Lengte model 109mm

 

Merk: Airfix